Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59926
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

100 g Čokoláda na vaření
100 g Cukr moučka
100 g Mandle
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
250 ml Smetana na šlehání
50 g Strouhanka
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vanilkový cukr
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 813kJ
14% Sacharidy 49 g
60% Tuky 45 g
7% Sodík 139 mg
31% Bílkoviny 18 g

Nebeský dezert postup přípravy receptu:

1

V horké vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a pak jí důkladně utřeme se žloutky, vanilkovým cukrem a polovinou uvedeného množství moučkového cukru.

2

Z bílků našleháme tuhý sníh a po částech jej vmícháme do čokoládové směsi. Nakonec vmícháme mandle se strouhankou.

3

Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané hluboké zapékací mísy, překryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby na 50 minut. (Dezert je hotový, když se nechytá vpíchnuté špejle).

4

Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme do polotuha našlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept