Jednoduchý recept

Jahody s vanilkovým krémem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (63%)
ID receptu: 59929
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučka
500 g Jahody
1 polévková lžíce Máslo
1 polévková lžíce Rum
250 ml Smetana na šlehání
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 balení Vanilkový cukr

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 111kJ
2% Sacharidy 5 g
61% Tuky 45 g
1% Sodík 14 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jahody s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, pak lehce vmícháme smetanu a rum. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí - krém se nesmí vařit!

2

Po sejmutí z vodní lázně krém necháme vychladnout, občas promícháme.

3

Omyté a okapané jahody pokrájíme na dílky (několik si jich necháme na ozdobení), narovnáme je do plochým misek, zalijeme krémem a ozdobíme odloženými celými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept