Jahody s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59929 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučka |
500 g | Jahody |
1 polévková lžíce | Máslo |
1 polévková lžíce | Rum |
250 ml | Smetana na šlehání |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 balení | Vanilkový cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 32,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr moučka, Jahody, Máslo, Smetana na šlehání, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahody s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem, pak lehce vmícháme smetanu a rum. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí - krém se nesmí vařit! |
2 | Po sejmutí z vodní lázně krém necháme vychladnout, občas promícháme. |
3 | Omyté a okapané jahody pokrájíme na dílky (několik si jich necháme na ozdobení), narovnáme je do plochým misek, zalijeme krémem a ozdobíme odloženými celými jahodami. |