Švestky plněné marcipánem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky plněné marcipánem II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59942 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 plátek | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr krystal |
35 g | Cukr moučkový |
20 g | Mandle mleté |
10 g | Máslo |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Skořice mletá |
12 ks | Švestky |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 787,0mg |
Vitamín A | 217,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr krystal, Máslo, Skořice mletá, Švestky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestky plněné marcipánem II postup přípravy receptu:
1 | Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme máslo a mouku, zalijeme vroucím mlékem a za stálého míchání zahříváme, až marcipán zhoustne a začne se oddělovat od stěn nádoby. |
2 | Vmícháme mandle, necháme vychladnout a pak jej rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Okapané švestky opatrně na špičce nařízneme a vyjmeme pecky. |
3 | Místo nich do švestek natlačíme marcipán a pak je vložíme do kastrůlku, kde jsme svařili víno s cukrem, skořicí a plátky citronu. |
4 | Vše ještě krátce povaříme, švestky vyjmeme a rozdělíme do misek, nakonec je přelijeme ještě horkým ochuceným vínem. |
Poznámka
Mandle musí být velmi jemně namleté.