Recept

Švestky plněné marcipánem II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59942

Ingredience

2 plátek Citrony
3 polévková lžíce Cukr krystal
35 g Cukr moučkový
20 g Mandle mleté
100 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
10 g Máslo
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno červené
12 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
5% Sacharidy 19 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 10 mg
9% Bílkoviny 5 g

Švestky plněné marcipánem II postup přípravy receptu:

1

Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme máslo a mouku, zalijeme vroucím mlékem a za stálého míchání zahříváme, až marcipán zhoustne a začne se oddělovat od stěn nádoby.

2

Vmícháme mandle, necháme vychladnout a pak jej rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Okapané švestky opatrně na špičce nařízneme a vyjmeme pecky.

3

Místo nich do švestek natlačíme marcipán a pak je vložíme do kastrůlku, kde jsme svařili víno s cukrem, skořicí a plátky citronu.

4

Vše ještě krátce povaříme, švestky vyjmeme a rozdělíme do misek, nakonec je přelijeme ještě horkým ochuceným vínem.

Poznámka

Mandle musí být velmi jemně namleté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept