Broskve v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve v těstíčku
Broskve v těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59943 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
250 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
10 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
7 polévková lžíce | Olej rostlinný |
10 ml | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Vanilkový cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 245,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Rum, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Broskve v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Půlky broskví necháme okapat, pokrájíme na dílky a ty necháme na ubrousku oschnout. |
2 | Do mléka zašleháme rum, sůl a cukr. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec 2 lžíce oleje. |
3 | Kousky broskví namáčíme v těstíčku, smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, nakonec je posypeme vanilkovým cukrem smíchaným se skořicí. |