Opilé ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé ovoce
Opilé ovoce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59944 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
500 ml | Bílé víno |
200 g | Broskve |
100 g | Cukr krupice |
200 g | Hrušky |
200 g | Jablka |
200 g | Mandarinky |
200 g | Meruňky |
300 ml | Rum |
200 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 27,8mg |
Vláknina | 950,0mg |
Vitamín A | 13,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílé víno, Broskve, Hrušky, Mandarinky, Meruňky, Švestky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé ovoce postup přípravy receptu:
1 | Do vysoké užší nádoby postupně vrstvíme jednotlivé druhy ovoce, každý posypeme cukrem a pokropíme rumem. |
2 | Nádobu uložíme nejméně na dva dny na chladné místo, pak obsah opatrně promícháme, rozdělíme do sklenic (naplníme je asi do poloviny) a dolijeme vínem. |