Recept

Brambory zapečené s houbovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5995

Ingredience

750 g Brambory rané
0,5 ks Citrony
200 g Houby čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
14% Sacharidy 49 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 203 mg
23% Bílkoviny 13 g

Brambory zapečené s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme.

2

Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se smetanou a přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a citronovou šťávu. Povaříme dohusta.

3

Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, vložíme je do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a pokapeme máslem.

4

Pokrm dáme zapéci do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept