Vanilkový krém II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový krém II
Vanilkový krém II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59954 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko polotučné |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 198,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový krém II postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme s cukrem a vanilkou, přecedíme a necháme téměř vychladnout. |
2 | Žloutky v míse našleháme, mísu vložíme do vroucí vodní lázně a po částech do nich zašleháme vlažné mléko. |
3 | Dál šleháme až do doby, kdy krém zhoustne a chytá se metly. |
4 | Během šlehání udržujeme stálou teplotu vodní lázně - nesmí se vařit, protože by se krém srazil. |