Jednoduchý recept

Karamelová jablka II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59956

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Džem meruňkový
4 ks Jablka
250 ml Smetana ke šlehání
1 polévková lžíce Solamyl
1 hrst Vlašské ořechy
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
23% Sacharidy 83 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 7 mg
4% Bílkoviny 2 g

Karamelová jablka II postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku zvolna zahříváme cukr, až se rozpustí, po částech přilijeme horkou vodu a dál zahříváme a stále mícháme, až se vše dokonale spojí. Do karamelové lázně vložíme oloupaná jablka, ze kterých jsme opatrně vydlabali jadřince.

2

Krátce je povaříme a neustále je poléváme karamelem, aby do sebe vtáhla jeho chuť. Jablka nesmíme rozvařit, musí zůstat vcelku a pevná. Opatrně je vyjmeme, necháme vychladnout a otvory po jadřincích naplníme směsí džemu a ořechů.

3

Zbylý karamel smícháme se solamylem a svaříme do hustoty krému. Tím jablka přelijeme a ještě doplníme čepicí do tuha ušlehané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept