Karamelová jablka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelová jablka II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59956 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Džem meruňkový |
4 ks | Jablka |
250 ml | Smetana ke šlehání |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 hrst | Vlašské ořechy |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 108,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelová jablka II postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zvolna zahříváme cukr, až se rozpustí, po částech přilijeme horkou vodu a dál zahříváme a stále mícháme, až se vše dokonale spojí. Do karamelové lázně vložíme oloupaná jablka, ze kterých jsme opatrně vydlabali jadřince. |
2 | Krátce je povaříme a neustále je poléváme karamelem, aby do sebe vtáhla jeho chuť. Jablka nesmíme rozvařit, musí zůstat vcelku a pevná. Opatrně je vyjmeme, necháme vychladnout a otvory po jadřincích naplníme směsí džemu a ořechů. |
3 | Zbylý karamel smícháme se solamylem a svaříme do hustoty krému. Tím jablka přelijeme a ještě doplníme čepicí do tuha ušlehané smetany. |