Zabíjačková delikatesa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabíjačková delikatesa
Zabíjačková delikatesa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Jelítka domácí žemlová |
1 ks | Jitrnice domácí |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
10 dkg | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 7,8mg |
Vláknina | 355,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelítka domácí žemlová, Jitrnice domácí, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Majoránka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zabíjačková delikatesa postup přípravy receptu:
1 | Jelítka a jitrnici vymačkáme, přidáme pokrájené škvarky, česnek a strouhanku. |
2 | Směs dle chuti okořeníme a řádně promícháme. |
3 | Zapékáme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 minut. |
Poznámka
Podáváme s kysaným zelím, chlebem nebo bramborami.