Telecí závitky se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky se šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Šunka dušená |
4 ks | Telecí kýta |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 449,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Telecí kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Kousek másla dáme do rendlíku, přidáme tuk odkrojený z plátků šunky a vyškvaříme. Přidáme cibuli rozkrájenou na jemno, petrželovou nať, očištěné a drobně pokrájené žampióny a podusíme. Poté ke směsi přimícháme rajčatový protlak, zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme cca 3 minuty. |
2 | Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a na každý plátek položíme plátek šunky. Poté šunku potřeme nádivkou, řízky svineme a sepneme párátkem nebo převážeme nití. |
3 | Zbytek másla rozehřejeme, závitky na něm opečeme ze všech stran a poté je podlijeme a dusíme do měkka. Během dušení přidáme zbylou nádivku a trošku rajčatového protlaku. Omáčku dle chutí můžeme procedit anebo ji můžeme nechat nescezenou. |