Griliáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Griliáš
Griliáš
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59970 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
150 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 3,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Griliáš postup přípravy receptu:
1 | Cukr zvolna na pánvi zahříváme a stále mícháme, až se rozpustí. Odstavíme z tepelného zdroje, vmícháme nasekané mandle a směs rozetřeme v tenké vrstvě na tukem vymazaný plech. |
2 | Po ztuhnutí a částečném vychladnutí nakrájíme nožem potřeným máslem na kostičky. |
3 | Studený griliáš se nedá krájet - rozlámaný a roztlučený použijeme k ozdobení dortů nebo pohárů. |