Studená polévka Vichy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka Vichy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5998 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
50 g | Cibule |
5,5 l | Hovězí vývar základní |
10 g | Pažitka |
100 g | Pórek |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
7% Sacharidy 24 g
5% Tuky 4 g
192% Sodík 4 g
60% Bílkoviny 34 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka Vichy postup přípravy receptu:
1 | Brambory, pórek a cibuli uvaříme v hovězím vývaru. Polévku prolisujeme a povaříme se smetanou. |
2 | Nakonec přidáme nasekanou pažitku. |
3 | Polévku podáváme studenou. |