Jednoduchý recept

Sousedské koblihy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59982
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

100 g Cukr moučkový
40 g Droždí
10 polévková lžíce Džem jahodový
100 g Máslo
300 ml Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
1 hrst Mouka pšeničná hladká
200 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový cukr
3 ks Vejce slepičí
Na posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,688 kcal
Kilojoule 7 062kJ
56% Sacharidy 203 g
86% Tuky 64 g
4% Sodík 74 mg
58% Bílkoviny 33 g

Sousedské koblihy postup přípravy receptu:

1

Odlijeme polovinu uvedeného množství mléka, dáme do něj lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí - necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, vanilkový cukr utřeme se změklým máslem a všemi žloutky do pěny, přidáme kvásek a po částech střídavě vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.

2

Vypracujeme vláčné těsto a necháme je pod utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a z něj vykrájíme tvořítkem kolečka. Na polovinu z nich dáme po lžičce džemu, přikryjeme zbylými kolečky, okraje každé koblihy důkladně smáčkneme a zvonu skrojíme tvořítkem.

3

Koblihy necháme asi 10 kynout, obrátíme je spodní stranou nahoru a necháme znovu 10 minut kynout. Pak je vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova.

4

Koblihy osmažíme a pak je na chvíli položíme na papír, aby se zbavily přebytečného oleje. Osmažené koblihy pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept