Brambory dušené se šunkou a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené se šunkou a hořčicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5999 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
2 kávová lžička | Hořčice |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 880,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené se šunkou a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na plátky. |
2 | Na másle podusíme šunku nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a přidáme hořčici. Omáčku povaříme. |
3 | Potom přidáme nakrájené brambory a v omáčce je prohřejeme. |
4 | Při podávání sypeme pokrm jemně nasekanou petrželovou natí. |