Pařížské piškotové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské piškotové placičky
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59991 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
1 hrst | Hrozinky |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské piškotové placičky postup přípravy receptu:
1 | V míse ručně třeme nebo šleháme šlehačem vejce s cukrem asi 10 minut, aby se cukr úplně rozpustil. |
2 | Do směsi po částech vmícháme mouku a vše ještě rozšleháme. |
3 | Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pomocí lžičky malé placičky dostatečně daleko od sebe. Do středu každé placičky položíme hrozinku. |
4 | Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut. Po upečení necháme placičky částečně vychladnout a potom je lehce stáhneme z papíru. Můžeme je také odebírat pomocí plochého nože. |
Poznámka
Použijeme 2 celá vejce, každé o hmotnosti 60g.