Zelná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 60 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
266 g | Brambory |
0,6 g | Kmín celý |
300 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6,6 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 9,3mg |
Draslík | 214,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka. |
2 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zamícháme do předvařeného zelí. Vše zvolna vaříme nejméně 20 minut. |
3 | Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přilijeme mléko a polévku krátce povaříme. |
4 | Nakonec hotovou polévku dochutíme solí a povaříme. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Chutnala nám.