Jednoduchý recept

Vídeňské kremrole

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 60007

Ingredience

200 ml Kysaná smetana
350 g Mouka pšeničná hladká
300 g Máslo
250 ml Smetana na šlehání
1 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda na vaření
Na potření
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,160 kcal
Kilojoule 4 855kJ
26% Sacharidy 94 g
52% Tuky 39 g
2% Sodík 41 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vídeňské kremrole postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé, na kousky pokrájené máslo, vejce a kysanou smetanu a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 60 minut odležet v chladničce, pak je na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát.

2

Ten nakrájíme na pruhy široké 3 cm a dlouhé asi 12 cm. Pruhy těsta postupně šikmo natáčíme na jednotlivé cukrářské trubičky a rovnáme je na tukem vymazaný plech. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Mezitím připravíme náplň.

3

Náplň: Čokoládu hrubě nastrouháme, nasypeme do smetany na šlehání a ve vodní lázni přivedeme za stálého míchání k varu. V okamžiku, kdy smetana začne vřít, sejmeme z vodní lázně a i s nádobou ochladíme v ledové vodě.

4

Po úplném vychladnutí vyšleháme do hustého krému. Upečené kremrole po vychladnutí opatrně sejmeme z trubiček, naplníme krémem a na ploché míse ještě pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept