Recept

Telecí řízky zapékané

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6002
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 ks Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 ks Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 217kJ
1% Sacharidy 4 g
38% Tuky 29 g
4911% Sodík 98 g
208% Bílkoviny 117 g

Telecí řízky zapékané postup přípravy receptu:

1

Cibuli s petrželovou natí nasekáme na velmi jemno a přidáme vykostěné a na jemno nasekané sardele.

2

Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Maso nesolíme, neboť sardele samy o sobě jsou dosti slané.

3

Máslo rozehřejeme v zapékací míse, řízky na něm opečeme a poté necháme podlité dusit v troubě do té doby, dokud nebudou nahnědlé. Poté je posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.

4

Jako přílohy podáváme opečené nebo smažené brambory, smažené noky, toasty a saláty.

Poznámka

Pro obměnu můžeme před posypáním sýrem posypat řízky 100 g jeně nakrájené šunky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept