Sýr jako Lučina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr jako Lučina
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60044 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
300 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
250 ml | Smetana ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Pažitka, Smetana ke šlehání, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr jako Lučina postup přípravy receptu:
1 | V hlubší míse ušleháme smetanu dotuha. Přidáme jogurt, osolíme a promícháme. |
2 | Na hrnec položíme cedník, na který dáme čistou utěrku. Vlijeme připravenou směs, vložíme do chladničky a 24 hodin necháme odkapávat syrovátku. |
3 | Sýr dochutíme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Použijeme jogurt s obsahem tuku nejméně 10%. K dochucení můžeme použít i jiné bylinky nebo koření.