Domácí jogurt II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí jogurt II
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60045 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1000 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jogurt bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí jogurt II postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout. |
2 | Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme. |
3 | Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá. |
4 | Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička. |
Poznámka
Použijeme bílý jogurt s živou kulturou.
Domácí jogurt připravuji zhruba jednou týdně. Sklenice nedávám pod peřinu ale používám malou termotašku. Většinou použiju do mléka celý kelímek jogurtu s živou kuturou a pokud mám mléko z obchodu, které je už od výrobce ošetřeno, tak zahřívám jen na 40 °C. Jogurt se dá velice dobře připravit i v termo míse na jídlo. Na výrobu používám různé skleničky, jelikož se mi neustále ztrácejí