Rychlá chlebová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá chlebová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60049 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
500 ml | Voda pitná |
1 kostka | Zeleninový bujón |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 396,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 395,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Chléb konzumní, Majoránka, Pažitka, Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené, Zeleninový bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá chlebová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou dáme zeleninový bujón a vsypeme kmín. Přidáme 2 krajíce chleba nakrájené na kostičky a vaříme do rozvaření. Polévku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem - bude mít hladší konzistenci. |
2 | Potom přidáme vejce s mlékem a prolisovaným česnekem. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. |
3 | Zbylý krajíc chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. |
4 | Osmažené krutonky spolu s nasekanou pažitkou vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Použijeme tvrdší chléb.
Rychlá a výborná