Polévka z taveného sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z taveného sýru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60050 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
50 g | Tavený sýr |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 984,0mg |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 547,5mg |
Vitamín A | 231,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl, Tavený sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z taveného sýru postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku. Přidáme tavený sýr a když se rozpustí, přilijeme vodu. Promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Polévku zahustíme rozkvedlaným vejcem přelitým přes vidličku a necháme povařit 1 minutu. Potom odstavíme. |
3 | Při podávání polévku ozdobíme nakrájenou natí z cibulky a jemně nakrájenou šunkou. |