Paprikové lodičky s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lodičky s mletým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Koření Mleté maso |
1000 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 399,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 177,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Mleté maso, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lodičky s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem a kořením. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli rozložíme na dno pekáče vymazaného olejem. |
3 | Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Do paprik vložíme připravenou masovou náplň a naplněné papriky položíme do pekáče na cibuli. |
4 | Pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia 20-30 minut. |
Tento recept znám už dlouho, akorát přípravu náplně z mletého masa jsem dělávala jinak. Podle tohoto receptu jsem vyzkoušela naplnit červené papriky a chuť paprik nebyla vůbec nahořklá tak, jak jsme byli zvyklí doteď. Náplň byla trošičku sušší, ale nám to zas až tak nevadilo. Podávala jsem se šťouchanými bramborami.
Tento recept znám už dlouho, akorát přípravu náplně z mletého masa jsem dělávala jinak. Podle tohoto receptu jsem vyzkoušela naplnit červené papriky a chuť paprik nebyla vůbec nahořklá tak, jak jsme byli zvyklí doteď. Náplň byla trošičku sušší, ale nám to zas až tak nevadilo. Podávala jsem se šťouchanými bramborami.