Smažená tlačenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená tlačenka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Olej rostlinný |
150 g | Strouhanka |
4 plátek | Tlačenka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Strouhanka, Tlačenka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená tlačenka postup přípravy receptu:
1 | Vychlazené plátky tlačenky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Postup ještě jednou zopakujeme. |
2 | Obalené plátky zprudka osmažíme na pánvi na oleji. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme asi 1cm silné plátky tlačenky.
Před několika léty jsem chtěla tuhle tlačenku vyzkoušet, ale nikdy více. I když jsem ji obalila důkladně, tak trojobal při smažení nevydržel. Pokud chcete nějakou rychlovku, obalte si raději nějaký kvalitnější plátek salámu a tlačenku si dejte s chlebem, octem a cibulí. Pochutnáte si více.