Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
4 plátek | Telecí kýta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 671,8mg |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 23,4mg |
Vláknina | 24,0mg |
Vitamín A | 205,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polo vychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku. |
2 | Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 5 lžícemi kyselé šlehačky a dáme zapéct do trouby, až povrchu zrůžoví. |
3 | Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty. |