Jednoduchý recept

Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6006
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
50 g Sýr Parmezán
4 plátek Telecí kýta
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
1% Sacharidy 3 g
23% Tuky 17 g
20% Sodík 398 mg
21% Bílkoviny 12 g

Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polo vychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku.

2

Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 5 lžícemi kyselé šlehačky a dáme zapéct do trouby, až povrchu zrůžoví.

3

Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept