Jednoduchý recept

Domácí vanilková zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 60066

Ingredience

9 polévková lžíce Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
500 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 296kJ
13% Sacharidy 46 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 22 mg
20% Bílkoviny 11 g

Domácí vanilková zmrzlina postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.

2

Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.

3

Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.

Poznámka

Při podávání můžeme zrmzlinu ozdobit mandlemi, čokoládou nebo ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept