Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6007

Ingredience

1 kg Brambory
50 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
10% Sacharidy 37 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 332 mg
29% Bílkoviny 16 g

Bramborový nákyp postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme.

2

Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků.

3

Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem.

4

Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept