Bramborový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6007 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme. |
2 | Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků. |
3 | Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem. |
4 | Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou. |