Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Loupáky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 60072

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 balení Cukr vanilka
0,5 kostka Droždí
250 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mák - semena
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
26% Sacharidy 95 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 9 mg
32% Bílkoviny 18 g

Loupáky postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

2

Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.

3

Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Loupáky
Myslím, že v tomto receptu chybí máslo. Já jsem přidala 100 ml másla a soli jsem dala lžičku a né špetku. Možná by bylo dobré recept upravit, protože jinak by určitě nebyly loupáky tak dobré, jako jsem je měla a hlavně by nebyly vůbec slané. To bych potom musela dát palec dolů. My jsme si pochutnali.
 
světluška
Loupáky
Ještě jsem vlastně dala více cukru 90 g

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept