Sýrové bulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové bulky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60076 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Droždí sušené |
150 g | Gouda |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí sušené, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové bulky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme hladkou mouku, droždí, cukr a sůl. Přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme těsto, které necháme přikryté čistou utěrkou kynout 1 hodinu. |
2 | Z těsta vytvarujeme bochánky a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout. |
3 | Potom na každý bochánek položíme plátek sýru. |
4 | Sýrové bulky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut dozlatova. |
Podle tohoto receptu jsem připravovala 7 bulek = 7 porcí. Těsto je velice úsporné, bez tuku a s vodou, z tohoto těsta dělávám i bagety. Moc dobře se s ním pracuje. Pečivo by se nemělo nechávat do druhého dne, jelikož ztvrdne. Co se týká sušeného droždí, tak doporučuji přečíst doporučení od výrobce, jsou menší sáčky na půlkilo mouky a mám i větší sáčky na kilo mouky. Takže sušené droždí bych spíš psala v gramech. Zaměnila jsem sýr za Eidam a dávala jsem poloviny plátků. Celý plátek překryje shora celou bulku. Za mě palec nahoru