Bramborová kaše studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše studená
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6008 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 990,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše studená postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a za tepla prolisujeme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky, papriky očistíme a nakrájíme také na nudličky. Zeleninu osolíme, zakapeme citronovou šťávou a 1 hodinu marinujeme. |
3 | Potom zeleninu vmícháme do bramborového protlaku a osolíme. |
4 | Studenou kaši podáváme k pečeným masům. |
Poznámka
Použijeme červené papriky.