Rychlá svíčková z kuřecích prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá svíčková z kuřecích prsou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60081 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana ke šlehání |
1 balení | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,8mg |
Vláknina | 101,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá svíčková z kuřecích prsou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji). |
2 | Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme, dokud maso nezměkne (asi 15 minut). |
3 | Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vmícháme do ní smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky a povaříme do zhoustnutí. |
4 | Nakonec omáčku podle chuti přisladíme a vložíme do ní maso. |
Poznámka
Omáčku podáváme s knedlíky, ozdobenou kolečkem citronu. Použijeme zeleninovou směs Halali.
Na dvě porce doporučuji použít 200 - 250 g masa, pokud se jedná o porci pro dospělého. 250 ml smetany na šlehání na dvě porce je zase moc. Po orestování masa, které jsem osolila, jsem ještě se zeleninou přidala trochu vody a pak použila trochu smetany a trochu mléka. Po zahuštění moukou doporučuji omáčku provářet minimálně 20 minut. Jsou různí výrobci zeleninového základu, takže doporučuji vyzkoušet a případně do základu přidat koření. Palec nahoru dát nemůžu.