Jednoduchý recept

Řízky z květů černého bezu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 60082
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

8 ks Bezinkový květ
0,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
1 polévková lžíce Med včelí
250 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
3% Sacharidy 9 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 48 mg
11% Bílkoviny 6 g

Řízky z květů černého bezu postup přípravy receptu:

1

Květy černého bezu omyjeme pod studenou tekoucí vodou.

2

Do talíře nalijeme mléko, přidáme žloutky, olej a med. Za stálého míchání přisypáváme mouku, dokud nevznikne hladké těstíčko. Vsypeme kypřicí prášek a špetku soli. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Květy vezmeme za stonky a namáčíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené.

4

Obalené květy rozložíme na tukem vymyzaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

Mléko do těstíčka můžeme nahradit stejným množstvím piva. Množství mouky upravíme podle potřeby. Hotové řízky po odstřihnutí stonků můžeme obalit na sladko ve skořicovém cukru, nebo naslano v různém koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept