Jednoduchý recept

Jablečňáky s perníkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 60083
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Jablka
150 g Jogurt bílý
200 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Perník
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 730kJ
38% Sacharidy 137 g
9% Tuky 7 g
22% Sodík 431 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jablečňáky s perníkem postup přípravy receptu:

1

Omytá a oloupaná jablka najemno nastrouháme a zahustíme hrubou moukou. Dobře promícháme.

2

Ze vzniklé lepivé směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pingpongového míčku.

3

Knedlíčky vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.

4

Hotové knedlíčky přelijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme sladký bílý jogurt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept