Jednoduchý recept

Slaná žemlovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60084
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 157kJ
14% Sacharidy 51 g
59% Tuky 44 g
2% Sodík 48 mg
66% Bílkoviny 37 g

Slaná žemlovka postup přípravy receptu:

1

Remosku vyložíme pečicím papírem.

2

Pečivo nakrájíme na větší plátky a spolu s plátky sýru střídavě rozložíme do remosky.

3

V mléce rozšleháme vejce a žloutek, okořeníme a směsí zalijeme žemlovku v remosce. Povrch poklademe plátky másla a pokrm zapečeme dozlatova.

Poznámka

Pečivo se sýrem v remosce můžeme posypat různými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept