Slaná žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaná žemlovka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60084 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 838,6mg |
---|---|
Cholesterol | 394,3mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 62,4mg |
Vitamín A | 357,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slaná žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Remosku vyložíme pečicím papírem. |
2 | Pečivo nakrájíme na větší plátky a spolu s plátky sýru střídavě rozložíme do remosky. |
3 | V mléce rozšleháme vejce a žloutek, okořeníme a směsí zalijeme žemlovku v remosce. Povrch poklademe plátky másla a pokrm zapečeme dozlatova. |
Poznámka
Pečivo se sýrem v remosce můžeme posypat různými bylinkami.