Kokosové řezy z remosky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosové řezy z remosky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60095 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
80 g | Hera |
40 g | Kokos |
1,5 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 48,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kokos, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosové řezy z remosky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme moučkový cukr s Herou a se žloutky. Potom střídavě přidáváme kokos, vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Připravené těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Pečeme asi 30 minut, po upečení nakrájíme na řezy. |
Poznámka
Řezy před podáváním pocukrujeme.
Moc dobré řezy, musím pochválit, všem chutnaly. Jelikož jsem potřebovala 15 porcí, tak jsem použila hluboký plech s okraji a pekla v troubě. Remosku využívám když potřebuji porcí méně a nemám pochyb o tom, že se tam moučník rovněž povede. Za mě palec nahoru.