Jednoduchý recept

Bramborové řezy s cibulí a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60105
Kategorie: Brambory

Ingredience

400 g Brambory vařené
2 ks Cibule
40 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
8% Sacharidy 27 g
14% Tuky 10 g
14% Sodík 273 mg
22% Bílkoviny 12 g

Bramborové řezy s cibulí a smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova.

2

Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mléko, sůl, strouhanku a mouku. Vše spojíme a vzniklé těsto rozprostřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

3

Pečeme v remosce dozlatova a během pečení pokrm několikrát pokapeme zakysanou smetanou.

4

Po upečení nakrájíme na řezy a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept