Bramborové řezy s cibulí a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové řezy s cibulí a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60105 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
40 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 74,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel, Strouhanka, Sůl, Vepřové sádlo škvařené, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové řezy s cibulí a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. |
2 | Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mléko, sůl, strouhanku a mouku. Vše spojíme a vzniklé těsto rozprostřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |
3 | Pečeme v remosce dozlatova a během pečení pokrm několikrát pokapeme zakysanou smetanou. |
4 | Po upečení nakrájíme na řezy a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.