Brambory zapečené se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60106 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
200 ml | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 988,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a osolíme. Osmahneme je na sádle ne zcela doměkka. |
2 | Zvlášť osmahneme na plátky nakrájené, osolené žampiony a pokapeme je citronovou šťávou. |
3 | Brambory spolu se žampiony urovnáme do sádlem vymazané remosky, zalijeme vývarem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm pečeme asi 40 minut. |