Jednoduchý recept

Žampiony jako minutka

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Žampiony jako minutka 5 1
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60107
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

0% Kalorie 1 kcal
Kilojoule 4kJ
0% Sacharidy 0 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g
Žampiony jako minutka

Žampiony jako minutka postup přípravy receptu:

1

Kloboučky žampionů oloupeme a větší houby rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Osolíme je, opepříme a vložíme na sádlo do předehřáté remosky.

2

Žampiony pečeme asi 7 minut, v polovině doby pečení je opatrně obrátíme.

3

Hotové houby zakapeme citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s bílým pečivem a jogurtovým nebo smetanovým dipem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Žampiony jako minutka
Žampiony jako minutka jsou rychlé a chuťově báječné, hodí se jak k zelenině, tak i k vařeným nebo opečeným bramborám, ale i jako příloha k masu. Prostě všestranné využití, ale můžete si je dát jen tak s pečivem. Budou vám chutnat!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept