Žampiony jako minutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony jako minutka
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60107 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrónová šťáva, Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené, Žampiony čerstvé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony jako minutka postup přípravy receptu:
1 | Kloboučky žampionů oloupeme a větší houby rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Osolíme je, opepříme a vložíme na sádlo do předehřáté remosky. |
2 | Žampiony pečeme asi 7 minut, v polovině doby pečení je opatrně obrátíme. |
3 | Hotové houby zakapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s bílým pečivem a jogurtovým nebo smetanovým dipem.
Žampiony jako minutka jsou rychlé a chuťově báječné, hodí se jak k zelenině, tak i k vařeným nebo opečeným bramborám, ale i jako příloha k masu. Prostě všestranné využití, ale můžete si je dát jen tak s pečivem. Budou vám chutnat!