Květák s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60108 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo |
100 ml | Smetana |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 861,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 283,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Květák s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. |
2 | Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka. |
3 | Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut. |
4 | Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova. |