Závitky z krkovičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z krkovičky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60119 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Mrkev |
150 g | Niva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 260,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 449,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mrkev, Niva, Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z krkovičky postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. V menším množství osolené vody ji uvaříme téměř doměkka. |
2 | Plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Okapanou zeleninu smícháme s nastrouhaným sýrem a směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme do závitků a každý závitek potom zabalíme do sádlem vymazaného čtverce alobalu. Alobal dobře uzavřeme. |
4 | Závitky pečeme v suché remosce asi 40 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.