Brambory s uzeninou pečené v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s uzeninou pečené v alobalu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60120 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Klobása Dunajská |
60 g | Máslo |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s uzeninou pečené v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na kostky a mírně osolíme. |
2 | Čtyři čtverce alobalu potřeme máslem, rozdělíme na ně brambory a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vše pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a solí. Alobal dobře uzavřeme. |
3 | Pokrm pečeme v suché remosce asi 50 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou pikantní klobásu nebo salám.
Na tyto alobalové balíčky jsem využila zbytek špekáčků, je to fajn nenáročné chalupářské jídlo, které jsem doplnila zeleninovým salátem. Dá se připravovat jak ve zmíněné remosce, tak i samozřejmě v troubě a taky venku na grilu, třeba i v kempu.