Kapr na šalvěji a slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na šalvěji a slanině
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 572,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 172,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kapr obecný, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na šalvěji a slanině postup přípravy receptu:
1 | Podkovy nakrájené z očištěného kapra osolíme, proložíme čerstvou šalvějí a necháme nejméně 2 hodiny odležet. |
2 | Potom maso vložíme do olejem vymazané remosky, proložíme plátky anglické slaniny a pečeme doměkka. Během pečení můžeme maso mírně podlít trochou vody. |