Zdravý recept

Kuřecí nádivka se zapečenými bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 60123
Kategorie: Brambory

Ingredience

150 g Brambory
20 g Houska celorzrnná sezamová
70 g Kuřecí prsa
20 ml Mléko polotučné
5 ml Olej olivový extra panenský
30 g Paprika
30 g Rajčata
1 ks Vejce slepičí
20 g Žampiony čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
6% Sacharidy 21 g
15% Tuky 11 g
24% Sodík 486 mg
22% Bílkoviny 12 g
Kuřecí nádivka se zapečenými bramborami

Kuřecí nádivka se zapečenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory, rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, trochu osolíme, opepříme (případně okořeníme dalším kořením - petrželka, tymián,...). Dobře vše promícháme a klademe do remosky (nebo do zapékací misky) střídavě plátky brambor, rajčat a papriky. Dáme péct na 180°C.

2

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánev kápneme trošku olivového oleje a osmažíme dozlatova. Přidáme na drobno nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a chvilku osmažíme.

3

Mezitím housku nakrájíme na drobné kostičky. Těsně před sundáním kuřecího masa a žampionů z plotýnky zalijeme housku mlékem. Přidáme směs kuřecího masa a žampionů a promícháme.

4

Takto vzniklou směs vložíme do remosky a zalijeme rozmíchaným vajíčkem.

5

Po cca 25-30min co se pekly brambory k nim přidáme misku se směsí a pečeme dalších 20-25minut (podle tloušťky plátků brambor).

6

Brambory po přidání směsi můžeme přikrýt pečícím papírem aby se nespálily.

Poznámka

DIETA - jedná se o recept na jednu porci, jehož energetická hodnota je do 1600kJ. Recept byl pečen v remosce, takže je vhodný i pro ty, kteří nemají troubu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept