Krůtí stehno na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehno na zelí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
600 g | Krůtí stehna |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 737,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Krůtí stehna mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sójová omáčka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehno na zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykostěné krůtí stehno naporcujeme, osolíme a opepříme. |
2 | Maso potřeme sójovou omáčkou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Mezi porce masa a pod ně rozdělíme kysané zelí, vše ještě mírně osolíme a zakryjeme alobalem. |
3 | Pečeme doměkka, chvíli před koncem pečení alobal odkryjeme a přidáme vařené, nakrájené brambory. Zvolna dopečeme. |