Kotlety pečené s česnekem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety pečené s česnekem a bazalkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 686,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety pečené s česnekem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané stroužky česneku rozmačkáme a se solí, lístky bazalky a olejem rozetřeme na krémovou pastu. |
2 | Omyté a osušené kotlety osolíme, opepříme a potřeme z obou stran připravenou pastou. |
3 | Kotlety urovnáme do remosky vyložené pečicím papírem a upečeme doměkka. |
4 | Podáváme na nahřátých talířích, na každou kotletu položíme kousek másla a lístek bazalky. |
Poznámka
Použijeme vepřové kotlety s kostí.